Školní restauraci Luna v Karlových Varech zaplnili v předmartinský pátek budoucí kuchaři a číšníci ze Středního odborného učiliště stravování a služeb Karlovy Vary a jejich kolegové z Francie a Německa. Za úkol dostali nápaditě zpracovat i naservírovat kachní maso. Setkání české, francouzské a německé gastronomie se konalo v rámci projektu, na němž se podílí karlovarská škola společně s německou hospodářskou komorou.
"V projektu se porovnávají výstupní praktické kompetence žáků posledních ročníků gastronomických oborů. Letos poprvé se připojila také francouzská strana," uvedl ředitel SOU stravování a služeb Jiří Neumann. Podle něj na sebe francouzští žáci upozornili svojí kreativitou a spontánností, němečtí precizností a čeští svou komplexností.
Po rozborech výsledků a prezentaci rozdílných systémů odborného vzdělávání byl také věnován prostor zajímavé výměně odborných zkušeností, rozvoji třístranného partnerství, poznávání Karlových Varů a v neposlední řadě navázání přátelství mezi žáky a pedagogy všech tří zúčastněných zemí. Akci podpořil dotací Karlovarský kraj.
Po rozborech výsledků a prezentaci rozdílných systémů odborného vzdělávání byl také věnován prostor zajímavé výměně odborných zkušeností, rozvoji třístranného partnerství, poznávání Karlových Varů a v neposlední řadě navázání přátelství mezi žáky a pedagogy všech tří zúčastněných zemí. Akci podpořil dotací Karlovarský kraj.
Za stránku zodpovídá
Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace