Tématem soutěže je příprava vícechodového menu pokrmů z regionálních ryb ( hlavní surovinou byla štika, doplňkovou lososový pstruh ) včetně postavení slavnostní tabule a složité obsluhy hostů. "Soutěž má dlouholetou tradici a kromě naší školy se jí letos účastnilo 12 dalších žákovských týmů vybraných hotelových škol a učilišť z celého Bavorska,"uvedl ředitel školy Jiří Neumann. Akci byla přítomna také řada významných hostů.
Karlovarskou školu reprezentovali žáci Tiep Nguye Quana v oboru kuchař a Nela Pecháčová v oboru číšník-servírka, kteří se na soutěž pod vedením učitelů odborného výcviku a odborníků z praxe připravovali na svém pracovišti v Hotelu Carlsbad PLAZA.
"Jejich vystoupení bylo celkově úspěšné a dobře prezentovalo vysokou úroveň gastronomie našeho regionu, školy i hotelového domu, který účast žáků na soutěži významně podpořil," uzavřel Jiří Neumann