Domů Aktuality Karlovarský kraj ocenil vítěze soutěže Regionální potravina

Karlovarský kraj ocenil vítěze soutěže Regionální potravina

Výrobci nejlepších pochoutek z našeho kraje dnes z rukou hejtmana Josefa Novotného převzali ceny v soutěži Regionální potravina 2014. V letošním ročníku akce získá značku výjimečné kvality devět výrobků. Usilovalo o ni 84 produktů od 20 výrobců.



​Soutěžilo se v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měly "Masné výrobky tepelně opracované" a kategorie "Ostatní".Výrobky hodnotila osmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství ČR, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR. „Kvalita produktů našich regionálních zemědělců a potravinářů stále stoupá, hodnotitelská komise proto neměla vůbec jednoduchou práci. Věřím, že se nám nakonec skutečně podařilo vybrat to nejlepší z naší místní nabídky,“ uvedl krajský radní Václav Jakubík.


Značku Regionální potravina Karlovarského kraje 2014 získá 9 výrobků:

Hroznětínská krůtí šunka, Ladislav Zdeněk
Chebský kabanos, Roman Jelen
Ovčí sýr Arnika, Horský statek Abertamy s.r.o.
Sladký tvarohový krém s čokoládou, Belina s.r.o. 
Chléb Boží Dar, Karlovarská pekárna TREND s.r.o 
Bečovské oplatky, Stanislav Pytlík 
Polotmavý 12 ležák, Pivovar Permon s. r.o. 
Sušené višně, Regent Plus Žlutice spol. s r.o.
Krásenské čajování – švestkové, Jitka Šimůnková

Výsledky soutěže Regionální potravina 2014 v Karlovarském kraji:

    
 PEKAŘSKÉ VÝROBKY 
1. Chléb Boží Dar Karlovarská pekárna TREND s. r. o.
2. Máslový svatební koláček Stanislav Pytlík ,pekařství a cukrářství
3. Rychnovský dalamánek Antonín Baborovský
3. Preclíkový vrták Miroslav Diviš
    
 CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY, VČETNĚ CUKROVINEK 
1. Bečovské oplatky Stanislav Pytlík ,pekařství a cukrářství
2. Karlovarská minerální pralinka Miroslav Marek
3. Karlovarské pralinky Karlovarská pekárna TREND s. r. o.
    
 MLÉČNÉ VÝROBKY OSTATNÍ 
1. Sladký tvarohový krém s čokoládou Belina s.r.o.
2. Jogurtová zmrzlina Hollandia Hollandia a.s.
3. Vánočník Jiří Kubernát - Farma
    
 SÝRY VČETNĚ TVAROHU 
1.- 2. Ovčí sýr Arnika Horský statek Abertamy s. r. o.
1.- 2. Tvaroh Belina s.r.o
3. Ovčí pivní sýr Horský statek Abertamy s. r. o.    
 
ALKOHOLICKÉ A NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE 
1. Polotmavý 12° ležák Pivovar Permon s.r.o
2. Světlý 12° ležák Pivovar Permon s.r.o
3. Kynšperský zajíc 12° polotmavý ležák Kynšperský pivovar s. r. o.
    
 OSTATNÍ 
1. Krásenské čajování - švestkové Jitka Šimůnková
2. Krásenské čajování - dědečkovo Jitka Šimůnková
3. Krásenské čajování - babiččino Jitka Šimůnková
3. Lesní med z doupovských lesů Josef Šefčík
    
 MASNÉ VÝROBKY TRVANLIVÉ 
1. Chebský kabanos Roman Jelen, řeznictví a uzenářství
2. Dyleňská klobása Roman Jelen, řeznictví a uzenářství
3. Slavkovský salám Roman Jelen, řeznictví a uzenářství
     
 MASNÉ VÝROBKY TEPELNĚ OPRACOVANÉ, VČETNĚ UZENÝCH MAS 
1. Hroznětínská šunka krůtí Ladislav Zdeněk
2. Lázeňská vepřová šunka Roman Jelen, řeznictví a uzenářství
3. Myslivecká slanina  Pelant s.r.o
    
 OVOCE A ZELENINA 
1. Sušené višně Regent Plus Žlutice  spol. s r.o.
2. Sušená jablka plátky Regent Plus Žlutice  spol. s r.o.
3. Sušená jablka hranolky Regent Plus Žlutice  spol. s r.o.

Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek má právo zdarma užívat značku Regionální potravina po dobu čtyř let na svém obalu.

 
Za stránku zodpovídá Mgr. Jana Pavlíková
Datum aktualizace