Partnerem projektu je agentura CzechTourism s projektem Czech Specials a Karlovarský kraj.
V Karlovarském kraji se účastní restaurace Promenáda a Pupp Grandhotel, Grandrestaurant. Cílem dramaturgie festivalu je podpořit kvalitní českou gastronomii, která je smyslem projektu Czech Specials aneb Ochutnejte Českou republiku. Důraz bude kladen na tradiční receptury s využitím lokálních a sezónních surovin. Restaurace budou mít v rámci festivalu za úkol uvařit tři pokrmy - jídlo od maminky, specialitu šéfkuchaře a Czech Specials v podobě regionální speciality.
Grand Restaurant Festival nabízí kromě nejlepších pokrmů hlavně zážitek z interiéru, atmosféry a servisu festivalových restaurací. „Grand Restaurant Festival umožňuje komukoliv, kdo má zájem o kvalitní gastronomii, aby navštívil nejlepší a zároveň leckdy dražší podniky této země - ovšem za symbolické ceny,“ vysvětluje vydavatel publikace Maurerův výběr Grand Restaurant a zakladatel Grand Restaurant Festivalu Pavel Maurer.
A jaké jsou novinky? „Na minulém ročníku jsme zaznamenali velký zájem o gastronomickou zážitkovou výpravu tzv. MŇAM BUS. Letos se bude jezdit v sobotu i v neděli a hosté si budou moc vybrat celkem ze čtyř tras. Každá trasa nabízí tři restaurace, šest pokrmů a setkání s top šéfkuchaři. Poprvé vyjedeme také po republice, vypravíme jeden Mňam Bus z Prahy do Plzně. Hlavní novinka pro letošní ročník je „MŃAM VLAK“. Pojedeme z Prahy do Olomouce. Ve vlaku hosté ochutnají menu Nové gastronomie společnosti JLV, které speciálně připraví šéfkuchař Jaroslav Sapík a který bude i po celou dobu přítomen. V Olomouci navštívíme opět 3 restaurace a v každé ochutnáme dva chody, “ vysvětluje tisková mluvčí festivalu Dominika Vrkotová.
K tomu, abyste se mohli zúčastnit Grand Restaurant Festivalu, musíte mít zakoupenu festivalovou ochutnávku ve vámi vybrané restauraci na příslušný den a čas. Více informací najdete
na stránkách akce.